Notícies 2020-12-11T10:31:05+00:00
Logo 30 aniversari

Dia Mundial de l’Hàbitat: “Habitatge per a tothom”

5 Octubre 2020

La Covid-19 ens ha posat de relleu, de nou i sobre la taula, la imprescindibilitat de disposar d’un habitatge, no només de quatre parets i un sostre, sinó d’una llar digna on refugiar-te, on disposar d’un espai per poder treballar, estudiar, amb els serveis bàsics i mesures d’higiene necessàries per tal de salvaguardar la pròpia salut, la de la família i ara, la de tota la humanitat.

Logo 30 aniversari

30 anys obrint portes, 30 anys donant oportunitats

23 de Juliol 2020

El 23 de Juliol de 1990, un grup de persones decidides i vinculades a Càritas Diocesana de Barcelona, van posar en marxa un projecte visionari: la creació d’una entitat sense ànim de lucre, la Fundació P. Foment de l’Habitatge Social, que donés resposta a la problemàtica habitacional que ja patia la ciutat de Barcelona i les rodalies, perquè fa 30 anys disposar d’un habitatge familiar digne ja era per a moltes persones una fita impossible.

Signatura contracte renovació lloguer Ena

Continuem!

25 maig 2020

Fent una ullada als darrers mesos, sembla que el món es va aturar pel Covid19, però la Fundació Foment de l’Habitatge Social va continuar endavant.

Video sensosrització

Compra de 83 habitatges el 2019

16 gener 2020

La Fundació Foment de l’Habitatge Social ha comprat al 2019 un total de 83 habitatges per destinar-los a lloguer social.

Video sensosrització

Amenaces de tall de subministraments a llars vulnerables

07 octubre 2019

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, de la que la Fundació F. de l’Habitatge Social forma part a través de la Federació Cohabitac, s’ha posicionat obertament respecte a la problemàtica lligada a la pobresa energètica que pateixen moltes llars a Catalunya, afirmant que “No es pot jugar amb els drets de les persones” i instant al Govern a “exercir un lideratge fort i contundent” al respecte.

Video sensosrització

Dia EUROPEU DE LES FUNDACIONS I ELS DONANTS

1 octubre 2019

En aquest dia tan especial per nosaltres, des de que la nostra entitat constituïda com a Fundació l’any 1990, volem donar les gràcies més sinceres a tots aquells donants que ens han fet costat al llarg d’aquest camí, que no és un altre que el d’acompanyar les persones que més ho necessiten a tenir una vida digna posant una llar a la seva disposició.

Video sensosrització

Ampliació del projecte per mesurar l’eficiència energètica dels habitatges

31 juliol 2019

La Fundació Foment de l’Habitatge Social ha ampliat el conveni de col·laboració amb Cellnex Telecom, respecte del projecte de sensorització d’habitatges que es va iniciar ara fa més d’un any i que té com a finalitat, la millora de l’eficiència energètica als habitatges gestionats per l’entitat.

Video sensosrització

20 de Juny – Dia Mundial de les persones Refugiades

20 juny 2019
Es calcula que arreu del món hi ha més de 25 milions de persones refugiades i més de la meitat són menors d’edat. Persones que s’han vist obligades a fugir de casa seva, del seu país a la recerca de protecció i d’un lloc segur on poder viure en pau i crear un futur per ells i les seves famílies.

Video sensosrització

El projecte FARO a la Fundació de l’Habitatge Social

13 maig 2019

Aquest mes de maig, la Fundació ha participat en el projecte FARO, una iniciativa acadèmica que mira d’apropar els alumnes de 4rt d’ESO i 1er de Batxillerat al món laboral.

Video sensosrització

Dia Mundial de l’Hàbitat – 2018

1 octubre 2018

El Dia Mundial de l’Hàbitat, que es celebra el primer dilluns d’octubre de cada any, pretén ser un dia per reflexionar sobre el dret bàsic de tothom a disposar d’un habitatge adequat, i per recordar-nos a tots que tenim el poder i la responsabilitat de donar forma al futur de les nostres ciutats i pobles.

Video sensosrització

Mira el vídeo del projecte sensorització habitatge social

05 juliol 2018

La Fundació participa en un projecte de sensorització d’habitatges socials per a la millora en la gestió dels nostres habitatges i la vida de les famílies.

Al Mobile World Congress: projecte de sensorització d’habitatges socials

01 de març de 2018
El projecte pilot per millorar l’eficiència energètica als habitatges, en el qual participa la Fundació, ha estat presentat al Mobile World Congress 2018. Va ser concretament en el marc del programa d’activitats de m4Social, iniciativa impulsada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector.

Horacio Arquitecte

Rehabilitació de llars vulnerables: l’experiència de la Fundació

28 febrer 2018
Horacio Espeche, arquitecte de la Fundació Foment de l’Habitatge Social, ha explicat l’experiència de la Fundació en una jornada sobre la rehabilitació de llars vulnerables. Ha estat el 28 de febrer al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Projecte pilot per mesurar l’eficiència energètica a habitatges socials

19 desembre 2017
La Fundació Foment de l’Habitatge Social ha signat un conveni de col·laboració amb Cellnex Telecom, juntament amb altres tres entitats socials, per dur a terme un projecte en l’àmbit de l’habitatge social a través de l’aplicació de les tecnologies de sensorització i connectivitat vinculades a l’Internet de les Coses (IoT).

Flashmob pel dret a l’habitatge

23 novembre 2017
Amb el lema “Tenim Drets. Dret a l’habitatge”, més de 300 persones han participat en la flashmob realitzada el 23 de novembre a la plaça dels Àngels de Barcelona. Com cada any, l’equip de la Fundació Foment de l’Habitatge Social també ha participat en aquesta flashmob, organitzada per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

30è aniversari de la FIBS: jornada Habitatge i Longevitat

10 novembre 2017
La Fundació Família i Benestar Social (FIBS) ha celebrat el seu 30è aniversari amb la “Jornada Desigualtats i Drets Socials: Habitatge i Longevitat”. Va ser el 10 de novembre i va comptar amb l’assistència de la Fundació Foment de l’Habitatge Social entre d’altres entitats.

La Fundació rep el Premi Jové 2017 per la seva tasca social

23 octubre 2017
La Fundació Foment de l’Habitatge Social ha rebut el Premi Jové 2017 en la categoria Social “per la seva labor proporcionant habitatges dignes a famílies amb problemes”.

“Pintem casa nostra”: activitat amb usuaris de la Fundació

21 octubre 2017
L’equip de la Fundació Foment de l’Habitatge Social ha realitzat una activitat amb els usuaris d’un dels edificis que gestiona (dissabte 21 d’octubre al matí). L’objectiu era doble: implicar en el manteniment de l’edifici i també potenciar la relació entre els veïns.

Dia Mundial de l’Hàbitat: “Llars assequibles”

2 octubre 2017
Nacions Unides vol remarcar amb el Dia Mundial de l’Hàbitat el dret bàsic a un habitatge adequat. En aquest sentit la Fundació treballa precisament perquè les persones més vulnerables puguin disposar d’una llar digna.