You are here:Pàgina inicial-13052019_ProjecteFARO
13052019_ProjecteFARO 2019-05-22T11:40:29+00:00

El projecte FARO a la Fundació de l’Habitatge Social

13 maig 2019

Aquest mes de maig, la Fundació ha participat en el projecte FARO, una iniciativa acadèmica que mira d’apropar els alumnes de 4rt d’ESO i 1er de Batxillerat al món laboral. El FARO s’inspira en experiències força consolidades a la Gran Bretanya i els Estats Units, basades en l’esquema de treball del Gatsby Benchmark, una metodologia enfocada a proporcionar els joves les millor sortides professionals en funció dels seus interessos i habilitats, i que es començant a treballar a l’etapa escolar.

Entre d’altres línies d’acció, aquesta metodologia posa en evidència com pot ser de beneficiós per a l’alumnat la participació en accions que els permetin prendre consciència de les competències necessàries i els requeriments i reptes que els plantejarà el món laboral quan s’hi enfrontin. El programa inclou activitats de preparació prèvia a l’Institut – exploració d’interessos, elaboració del propi CV, treball de motivació – dirigides pels responsables del programa, posteriorment, una estada d’una setmana de pràctiques a una empresa, per finalitzar amb l’avaluació de les tasques realitzades per part d’aquesta i del mateix alumne.

Un alumne de l’Institut Joan Boscà de Barcelona ha realitzat l’estada de pràctiques a la Fundació la setmana del 13 al 17 de maig, col·laborant amb l’àrea de Sistemes d’Informació, en concret, en tasques relacionades amb l’ús del nostre ERP, així com en el desenvolupament de la nova web i possibles campanyes de comunicació online a través de jocs socials.