You are here:Pàgina inicial-051020_WorldHabitatDay2020
051020_WorldHabitatDay2020 2020-10-05T12:10:10+00:00
Habitatges_Barcelona

Dia Mundial de l’Hàbitat: “Habitatge per a tothom”

05 octubre 2020

La Covid-19 ens ha posat de relleu, de nou i sobre la taula, la imprescindibilitat de disposar d’un habitatge, no només de quatre parets i un sostre, sinó d’una llar digna on refugiar-te, on disposar d’un espai per poder treballar, estudiar, amb els serveis bàsics i mesures d’higiene necessàries per tal de salvaguardar la pròpia salut, la de la família i ara, la de tota la humanitat.

Amb el lema “quedat a casa” s’imperava a tothom a no sortir per tal de frenar l’avanç de la pandèmia. Ha estat en aquest moment quan ens hem adonat que no tothom podia acomplir amb aquesta premissa.

Les Nacions Unides, van designar el 1r dilluns d’octubre per reflexionar sobre els pobles i ciutats i, el dret bàsic a un habitatge digne, enguany amb el tema: Habitatge per a tothom – un futur urbà millor.

En el 30è aniversari de la Fundació F. Habitatge Social, la nostra entitat vol recordar que hi ha molta gent, a prop i arreu del món, que no pot fer efectiu aquest dret, que en aquest temps no disposa d’un refugi en condicions i, malauradament els informes, a més, ens indiquen que en el cas de la pandèmia actual, com en d’altres, el problema colpeja més els més vulnerables i els que més dificultats econòmiques tenen.

Des de la nostra entitat, enguany però, hem vist un raig de llum amb dos fets històrics:

  • La presentació per part de l’Alcaldessa Ada Colau del Decàleg pel Dret a l’Habitatge , al qual la Fundació s’ha adherit com a Fundació i com a entitat integrada dins la Federació COHABITAC

Aquests dos fets són sens dubte per a totes les entitats que lluiten pel Dret a l’Habitatge, accions necessàries que acosten una mica més a les persones al dret fonamental, i des de la Fundació instem a autoritats, entitats, persones, pobles i ciutats a continuar lluitant ara més que mai, en favor d’un l’habitatge digne per a tothom.